NATURE HEALTH SOLUTIONS

Even voorstellen

Mijn naam is Corinne van Teijlingen. Ik ben 37 jaar en moeder van 3 jonge kinderen, 2 jongens en een meisje. Reizen is mijn ontspanning en ik vind het prachtig om andere culturen te leren kennen. Fotoalbums maken en studeren vind ik leuk in de wintermaanden. Qua sport vind ik joggen heerlijk om te doen.  

Mijn verhaal 

Op jonge leeftijd kreeg ik eczeem. Na van alles geprobeerd te hebben kwam ik na 30 jaar erachter dat ik allergisch ben voor chemicaliën (E-nummers en smaakversterkers) en bepaalde soorten voedsel. Er moest drastisch iets veranderen. Zalfjes smeren hielp niet omdat allergie van binnenuit komt. 

In 2017 kwam ik in aanraking met groente/fruit/kruiden en omega capsules en waar ik een receptenboek bij kreeg. Ik dacht: "oh nee ik ben geen keukenprinses". Ik wilde het wel proberen dus ben ik 1 week gaan detoxen. Daar was mijn huid het helemaal niet mee eens. Het hele lichaam ging in protest. De jeuk was bijna ondragelijk maar ik hield vol! 

Na twee weken ging het goed met mijn huid dat ik mij verder ging verdiepen in voeding en suikers. Na vier weken merkte ik dat mijn nagels sterker werden en niet meer afbraken. Wat nog mooier was: mijn huid werd zachter en de schilfers waren minder. Dat allemaal dankzij de groente/fruit/kruiden capsules. In de zomer van 2021 heb ik zelf de gezondheidsreset gedaan want ik wilde helemaal van mijn eczeem af. Dat is gelukt na 36 jaar kan ik zeggen dat ik een stuk minder huidklachten heb! Ik had me nog nooit zo goed gevoeld. Ik heb een beetje normaal leven nu. 


Hoe ik ben begonnen met Massage, Voetreflextherapie, Reiki, Dermatherapie, Ortomoluculaire voeding en supplementen.....

In het 2010 heb ik mijn diploma voor klassieke massage behaald via Anand Opleidingen. Ik ben begonnen met gasten te masseren die verbleven in mijn bed & breakfast.

In 2012 was ik zwanger van mijn eerste kindje. Tijdens mijn zwangerschap hield ik extreem veel vocht vast (20kg). Ik had erg veel last van mijn knieën en mijn verloskundige raadde mij aan om voetreflextherapie te doen om de bevalling ingang te zetten. Ik maakte meteen een afspraak voor die middag. In de avond begonnen de weeën en een paar uur later was mijn zoon geboren. Verder niet meer aan voetreflextherapie gedacht totdat ik zwanger was van de tweede. Helaas lag hij in een stuit positie en wilde de gynaecoloog een keizersnee inplannen. Dit wilde ik eigenlijk niet en ging terug naar de verloskundige die mij weer voetreflextherapie aanraadde. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en kon diezelfde middag langskomen want ik was al ruim 39 weken zwanger. De volgende ochtend stond een CT en echo gepland bij de gynaecoloog. Tijdens de CT werd ik misselijk en ik zei: "Hij gaat draaien". Volgens de gynaecoloog was dit niet mogelijk want er was te weinig ruimte om te draaien en hij lag ongunstig. Toch ging hij draaien en lag daarna in een goede positie. Een paar dagen later heb ik nog een keer een voetreflex afspraak gemaakt in de middag en ja hoor in de avond begonnen de weeën zoals bij mijn eerste kind. Een paar uur later had ik mijn tweede zoon in mijn armen.

Voetreflextherapie had mijn interesse gewekt en ik besloot een studie te volgen via Civas Opleidingen.  Er werd mij aangeraden om ook de studie Reiki Master te volgen omdat het een mooie combinatie kan zijn. Dus zo startte ik met 2 studies. 

In maart 2018 heb ik mijn praktijk- en theorie certificaat behaald en ben toen gestart als voetreflextherapeut bij Fontana in Bad Nieuweschans. Daar heb ik veel ervaring opgedaan. In juni 2019 ben ik gestopt omdat ik hoogzwanger was van mijn derde kind. Ook bij deze zwangerschap heb ik aan het einde een afspraak gemaakt voor voetreflextherapie. Mijn verloskundige zei:  "Dat is handig, kunnen we de bevalling een beetje plannen". Ook na deze afspraak zijn de weeën begonnen en had ik een paar uur later een prachtige dochter in mijn armen. In oktober 2019 ben ik weer aan de slag gegaan in een ruimte die mijn vader beschikbaar had gesteld in zijn huis. Daar kwamen zoveel cliënten dat het mij deed besluiten om een eigen praktijk te beginnen. Hiervoor moest ik nog eindexamen doen, want dat was er door de zwangerschap er niet meer van gekomen. In augustus 2020 ben ik geslaagd met vlag en wimpel en ontving een diploma. 

Ondertussen ben ik in die jaren ook met Reiki verder gegaan en heb veel geoefend en geleerd. Deze studie heb ik in september 2020 afgerond.  Ik mag mezelf nu Reiki Master noemen. Mijn Reiki certificaten en voetreflextherapie diploma heb ik ingeruild voor 1 diploma Voetreflex-Reikitherapeut. 

In februari 2021 ben ik ook de studie Dermatherapie op Natuurlijke Wijze gaan volgen. Met Dermatherapie op Natuurlijke Wijze kan ik andere mensen helpen met een huidklachten. Zelf heb ik nu geen huidziekte (eczeem) meer. Hoe kan het ook anders dat ik mij nog meer wil verdiepen. Dus volg ik ook de studie Ortomoluculair Therapeut. Want schoonheid komt van binnenuit. Ik weet dat er vele mensen zijn die deze huidziekte hebben dus ben ik mijzelf nog meer gaan verdiepen. 

Beroepsvereniging

Aangesloten als therapeut bij de beroepsvereniging CAT, Collectief Alternatief Therapeuten. Mijn registratie is BO nr: 69072021-12-19. Mijn consulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. 

Als CAT-collectief therapeut val ik onder de Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Het GAT is een rijks erkende en volledige onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

CAT-collectief Therapeuten werken volgens de richtlijnen van de GAT beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info