NATURE HEALTH SOLUTIONS

Reiki

Wat is de oorsprong van Reiki? 

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf noemt "Usui Reiki Ryoho". "Ryoho" is Japans voor therapie. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. De term Reiki komt uit de Japanse woorden "Rei" en "Ki". "Rei" betekend Universeel en "Ki" staat voor Levensenergie. 

Reiki is een geneeswijze die al eeuwenoud is en die iedereen bewust kan toepassen. Heel vroeger kwam deze geneeswijze uit China. Alleen heeft Mikao Usui het ontwikkeld naar een eigen Japanse vorm die wij nu kennen. 

Reiki komt voort uit de bron (genoemd Shin Ki) en vertegenwoordigen de vijf elementen. Reiki zorgt voor de samenwerking en beweging van deze vijf elementen: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. De vijf elementen dienen in balans te zijn voor een gezonde geest in een gezond lichaam. De vijf elementen vertegenwoordigen de gezondheid of ziekte in jou lichaam. De Traditionele Chineze Geneeskunde staat gelijk aan de Westerse Medische basiskennis oftewel autonomie, fysiologie en pathologie. Er is dus niks zweverigs aan Reiki wat helaas sommige mensen wel denken. 


Hoe werkt Reiki?

Reiki werkt met  onmisbare universele energie (levenskracht) die we allen in ons hebben. Reiki gebruikt deze universele energie om de energiebanen weer in balans te brengen en te houden. 

In de erergiebanen kunnen blokkades ontstaan. Deze blokkades kunnen zich uiten in verschillende klachten en brengen de energiehuishouding van slag. De energiebanen zijn met elkaar verbonden genoemd de 7 chakra's. Een Reiki Master kan deze blokkades ongedaan maken door de energie weer door het lichaam te laten stromen. 

Belangrijk te weten is dat Reiki geen persoonlijke energie is, dat wordt doorgegeven via derden. Het is dus de universele energie van de kosmos. De energie wordt doorgegeven via handoplegging of op afstand doorgegeven. 

Reiki kan worden ingezet bij fysieke klachten, mentale- en emotionele problemen maar ook als je geen ziekte hebt is Reiki een heerlijke ontspanning en prettig om jezelf weer helemaal op te laden. 


Welke reactie van jou lichaam kan je verwachten? 
Iedereen reageert anders op Reiki. Hieronder schrijf ik de meeste ervaringen en resultaten.

* warm en hartstochtelijk gevoel
* compleet bevrijd gevoel (opgelucht)
* ontspannen
* beter kunnen slapen
* werking van organen beter gestimuleerd
* angst dat vrij komt bij treumatische ervaring
* verdriet, boosheid, ultiem geluk, vrolijkheid, geen negatieve gedachten
* heel spraakzaam of zelfverzekerd
* hormonen komen in balans
* zelf genezend vermogen wordt bevorderdDe behandeling:

Een Reiki behandeling kan zittend op een stoel of liggend op een behandeltafel. De meeste mensen vinden liggend prettiger omdat spieren dan ook ontspannen zijn en je dus nergens aan hoeft te denken en dat is nou net de bedoeling. 


Wanneer geen behandeling ondergaan?

* bij een botbreuk
* behandeling van een hartinfarct 
* kort voor of vlak na een operatie

AFSPRAAK MAKEN
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info