NATURE HEALTH SOLUTIONS

Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd met je zwangerschap. 

Een mooie en intensieve periode. Juist in deze maanden vragen jou kindje en je lichaam veel van jou. Je spieren moeten harder werken, je houding verandert, liggen en soms slapen gaat minder prettig. Zo zijn er hormonale en fysieke veranderingen. Je zwangerschap heeft ook invloed op je bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten.

Zwangerschapsmassage is een zeer zachte en ontspannende massage wat verlichtend kan werken. Het geeft naast een ontspannen gevoel ook een geluksgevoel. Een moment voor jezelf en je kindje. 

Tijdens de eerste 16 weken van je zwangerschap is het aan te raden, geen gebruik te maken van een massage. In deze periode is de bevruchting net een feit en de embryo is nog zeer teer en fijn gevoelig. Na deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind om de moeder te behandelen en masseren, zodat ook jou kind kan genieten van de behandeling. Zwangerschapsmassage kan vanaf de vierde maand van je zwangerschap tot de laatste dag. 

Dankzij een zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap niet alleen aangenamer, ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen aanzienlijk afnemen. 

Zwangerschapsmassage mag alleen worden gegeven als de zwangerschap goed verloopt en het kindje gezond is. Ben je onder behandeling van een specialist, slik je medicijnen of heb je specifieke klachten dan is het belangrijk dit voorafgaand aan de massage aan te geven. Bij twijfel raadpleeg eerst je arts en/of verloskundige.

De zwangerschapsmassage wordt gegeven in een zij ligging en een rugligging. Hierbij wordt je lichaam ondersteund door een grote kussen.  



AFSPRAAK MAKEN


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info