NATURE HEALTH SOLUTIONS

Hotstone / Natuursteen Massage


Hotstone massage is een echte weldaad voor je lichaam. De warmte van de stenen heeft een heerlijk ontspannend effect op vermoeide of pijnlijke spieren. Een hotstone massage activeert het zelfgenezingsproces van het lichaam, helpt bij het ontgiften en stimuleert de organen. Hierdoor komt je lichaam weer beter in balans. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) wordt er diep in het spierweefsel gedrongen, hetgeen de behandeling zeer effectief maakt. Een hotstone massage is in Europa een relatief nieuw verschijnsel, terwijl het eigenlijk al heel oud is. In Azië en India werd het vroeger gebruikt als een soort voorloper van de acupunctuur.

Bij een hotstone massage wordt veelal gebruik gemaakt van mooie ronde basaltstenen die de warmte lang vasthouden waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken. Deze massage heeft een diepe helende en ontspannende werking en wordt gegeven met warme gladde basaltstenen rond de 45 graden. Een basaltsteen is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Daardoor kan deze steen de warmte goed vasthouden. Deze basaltstenen zijn geslepen. De warmte van deze stenen kunnen tot wel 4 cm doordringen in het spierweefsel. De warmte van de basaltstenen en de massage bevorderen de stofwisseling in het weefsel. Vooral de weefsel met een langzame stofwisseling profiteren hiervan, zoals pezen, banden en bindweefsel. Een zeer zachte huid, soepele spieren en een gezonde doorbloeding in je lijf is het ontspannen resultaat. 

Tevens masseer ik ook met 'natuurstenen' officieel zijn dit rivierstenen, die alle een unieke eigen vorm en kleur hebben. Deze natuurstenen hebben van nature een hoger energetisch energieniveau. Je voelt je herboren en energiek na deze massage. Door deze 2 verschillende stenen wordt er gesproken over een hotstone massage (de basaltstenen) of een natuursteen massage (de rivierstenen). Zoals uitgelegd gebruik ik beide soorten stenen door elkaar heen. Als je een afspraak wilt maken dan zie je gewoon alleen hotstone massage staan. Hotstone heeft de bekendste naam vandaar. Tijdens de behandeling lig je op een verwarmde massagetafel. De massagetafel is verwarmt door een infrarooddeken. Ook de warmte van de infrarooddeken zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en hierdoor kom jezelf sneller in een relax feeling. 

Ik gebruik warme biologische olie tijdens de behandeling. 

De warme stenen, de warme massagetafel en de warme olie maken de hotstone massage tot 1 van de geliefdste behandeling. 


* Bij een hoge buitentemperatuur wordt de hotstone massage omgezet in een klassieke massage. 
De reden hiervan is dat anders jouw lichaamstemperatuur te hoog kan worden en geen mogelijkheid heeft om natuurlijk af te koelen.

* Wanneer je zwanger bent kan je deze behandeling helaas niet ondergaan. AFSPRAAK MAKEN


 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info