NATURE HEALTH SOLUTIONS

Dermatherapie op Natuurlijke Wijze

De huid is het allergrootste orgaan van het menselijke lichaam, met een oppervlak dat varieert van 1,5 tot 2 vierkante meter bij een volwassene. Veel mensen hebben tegenwoordig last van huidproblemen. Het kan om een primair huidprobleem gaan of om een huidprobleem dat verband houdt met problemen van andere organen. Een (lelijke) en ontsierende huid kan grote psychische invloed hebben in het dagelijks leven.

De huid heeft een belangrijke communicatiefunctie. De huid kan een waarnemer informatie bieden over de gemoedstoestand waarin iemand verkeert zoals: angst, opwinding, inspanning en schaamte. Aan de huid kunnen we ook vaak zien wat voor werk iemand doet zoals binnen- of buitenwerk, zware handenarbeid of kantoorwerk. Ook zien we vaak aan de handen hoe iemand zich verzorgt. Aan de huid kunnen we aflezen of iemand een (huid)ziekte heeft.  De huid is vaak onderschat maar speelt ook een belangrijke rol bij de romantiek, de seksualiteit en de behoefte om aangeraakt te worden. Kortom, de huid is een belangrijker orgaan dan je in eerste instantie zou denken. 

De huid werkt als een natuurlijke barrière tussen interne en externe omgeving en speelt dus een belangrijke rol in vitale biologische functies zoals bescherming tegen mechanische / chemische schade, micro-organismen en UV schade. 

''Men zegt ook wel dat de huid de spiegel is van de ziel.''


Veel mensen hebben tegenwoordig last van acute of chronische huidproblemen. Eczeem, Psoriasis, Acne en allergieën. Veel van deze huidproblemen kunnen worden veroorzaakt door ongezonde voeding, milieuvervuiling, stress, onopgeloste trauma's, te weinig bewegen en slecht of nauwelijks kunnen ontspannen.

Bij Dermatherapie op Natuurlijke Wijze wordt niet het symptoom bestreden maar gaan we opzoek naar de oorzaak. Soms heb je een huidprobleem al jaren en lijkt het uitzichtloos. Simpelweg omdat je jarenlang van alles hebt probeert, van alles hebt aangeschaft en het werkt niet. Natuurlijk blijf je de adviezen van je familie en vrienden toch proberen want misschien zit er iets tussen wat werkt. Maar vele huidproblemen zijn complexer dan je zou denken. Daardoor helpt die ene crème niet, of dat ene "wonder" middel niet. Dit komt omdat alles samenhangt in het lichaam. De balans in het lichaam, voedingspatroon, te korten aan vitamines en mineralen, beweging, goede huidverzorging en mentale gesteldheid. 

Ik behandel als Dermatherapeut patiënten met een (zieke) en/of beschadigde huid. De behandeling is gericht op het vinden van de oorzaak en de huidaandoening op te heffen of te verminderen. Ik ken de balans tussen gezondheid van de huid en voeding. Ik kan een advies geven hoe je, je levensstijl en voedingspatroon kan aanpassen. Ook kan het zijn dat een complete darmreiniging, gezondheidskuur een goed advies is. Ook bekijk ik welke te korten in het lichaam zijn die de aandoening kan veroorzaken of juist verergerd.

Bij welke huidaandoening kan Dermatherapie goed zijn? Je kan denken aan: acne, littekens, brandwonden, eczeem, psoriasis, rosacea, couperose, lymf-Lipoedeem. 


* Je kan online of telefonisch een consult inplannen in het menu bij 'afspraak maken'. Bij Dermatherapie is het ook mogelijk een online consult te doen. Kan heel handig zijn, zodat je niet het hele land hoeft door te reizen.  In de provincie Groningen is een thuisbezoek ook mogelijk indien gewenst.

AFSPRAAK MAKEN


Weetje over water en ons lichaam: 

Water is het meest belangrijkste om de huid te hydrateren. Daarom wordt er aanbevolen om 1,5 a 2 liter water per dag te drinken. De huid blijft hierdoor zacht en soepel. Een droge huid wordt vaak veroorzaakt doordat het water balans in het lichaam niet goed is. Ons lichaam bestaat ongeveer voor 70% uit water. Als we dit niet elke dag voldoende aanvullen is de huid 1 van de eerste organen die hierop reageert. Maar ook hoofdpijn is vaak een teken dat je te weinig water hebt gedronken. Op lange termijn zal de huid ook sneller gaan verouderen. 


 

Zodra er een stofje (smaak) aan het water is toegevoegd registreert jou lichaam het niet als water! Een heerlijk kopje thee, kopje koffie of fruit in het water zorgt ervoor dat je het alleen uit plast en heeft weinig toegevoegde werking op het lichaam. Hoe lekker andere drankjes ook zijn probeer echt de 1,5 a 2 liter water op een dag te drinken. Want alleen puur water komt ten goede voor je huid.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info