Voeding

Gezonde voeding is zoals eerder gezegd belangrijk voor lichaam en geest. Niet alleen gezonde voeding is belangrijk maar ook gevarieerd eten. Je immuunsysteem zorgt voor afweer van ziektes. Door gezonde voeding ben je ffitter en zit je lekker in je vel. Dat is belangrijk voor je dagelijkse ritme en bezigheden. 

Helaas zijn de voedingsstoffen en vitamines veel minder geworden in onze voeding waardoor er erg vaak tekorten in het lichaam ontstaan en dat veroorzaakt helaas vele ziektes. Ook is helaas ons huidige voedsel uit de supermarkten veel bewerkt met onder andere E-nummers en andere chemische stoffen. Bijna alle producten die je koopt is een teveel aan zout toegevoegd of gemaakt met gerafffineerde suiker. Dit kan dan leiden tot overgewicht, huidziektes, hoge cholesterol, diabetes, slechter gezichtsvermogen, verminderde hersenfuncties, depressies, kanker, hart- en vaatziektes en nog helaas vele meer. Wist je dat 1 op de 5 mensen overlijdt als gevolg van ongezonde voeding.....


Voeding aanpassen

Wil jij je voeding veranderen? Dan spelen direct de volgende vragen bij het veranderen van jou voedingspatroon. 

  • Moet ik nou alleen groente en fruit eten?
  • Ik heb geen kok thuis dus kan ik lekkere maaltijden maken?
  • Is een gerecht snel te maken?
  • Als ik nou een feestje heb, wat moet ik dan mijn gasten aanbieden?
  • Als ik wil afvallen moet ik dan streng diëten?
  • Mijn kinderen eten geen groenten wat nu?
  • Mag ik geen lekker tussendoortje meer? 


* In de programma's krijgt u recepten en week menu's voorbeelden en zijn gratis te downloaden. Ook is er een familie programma (Healthy Starts for Family's).


Mijn verhaal: 

Nou, zelf ben ik helemaal geen keukenprinses en ik maak lekkere gerechten in een handomdraai en echt alles is mogelijk. Er ging een compleet nieuwe wereld voor mij open en het is nog leuk om te doen ook. Geen kant en klare sausjes meer uit zakjes maar lekker vers zelfgemaakt. Ook niet onbelangrijk: het eten smaakt ook nog lekkerder....

Mijn zoon van destijds drie jaar zei: "Mama krijgen we nou groene saus over de spaghetti, dat kan niet goed zijn." Toch ging hij het proberen en vond het heerlijk. Het sausje was van spinazie, avocado en olijfolie gemaakt in de blender. Het liefst zou hij nu elke dag het groene sausje eten. Later kocht ik een keer een kant en klaar sausje en hij zei: "Dit smaakt naar niks" en liet zijn eten bordje staan. Daarna heb ik hem verteld dat het uit een zakje kwam. "Nou, mama dat hoeft van mij niet meer!"


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram