Dermatherapie op Natuurlijke Wijze

De huid is het allergrootste orgaan van het menselijke lichaam, met een oppervlak dat varieert van 1,5 tot 2 vierkante meter bij een volwassene. Veel mensen hebben tegenwoording last van huidproblemen. Het kan om een primair huidprobleem gaan of om een huidprobleem dat verband houdt met problemen van andere organen. Een (lelijke) en ontsierende huid kan grote psychische invloed hebben in het dagelijks leven.

De huid heeft een belangrijke communicatiefunctie. De huid kan een waarnemer informatie bieden over de gemoedstoestand waarin iemand verkeert zoals: angst, opwinding, inspanning en schaamte. Aan de huid kunnen we ook vaak zien wat voor werk iemand doet zoals binnen- of buitenwerk, zware handenarbeid of kantoorwerk. Ook zien we vaak aan de handen hoe iemand zich verzorgt. Aan de huid kunnen we aflezen of iemand een (huid)ziekte heeft.  De huid is vaak onderschat maar speelt ook een belangerijke rol bij de romantiek, de seksualiteit en de behoefte om aangeraakt te worden. Kortom, de huid is een belangrijker orgaan dan je in eerste instantie zou denken. 

De huid werkt als een natuurlijke barrière tussen interne en externe omgeving en speelt dus een belangrijke rol in vitale biologische functies zoals bescherming tegen mechanische / chemische schade, micro-organismen en UV schade. 

''Men zegt ook wel dat de huid de spiegel is van de ziel.''


Veel mensen hebben tegenwoording last van actute of chronische huidproblemen. Eczeem, Psoriasis, Acne en allergieën. Veel van deze huidproblemen kunnen worden veroorzaakt door ongezonde voeding, milieuvervuiling, stress, onopgeloste trauma's, te weinig bewegen en slecht of nauwelijks kunnen ontspannen.

Bij Dermatherapie op Natuurlijke Wijze wordt niet het symtoom bestreden maar gaan we opzoek naar de oorzaak. Soms heb je een huidprobleem al jaren en lijkt het uitzichtloos. Simpelweg omdat je jarenlang van alles hebt probeerd, van alles hebt aangeschraft en het werkt niet. Natuurlijk blijf je de adviezen van je familie en vrienden toch proberen want misschien zit er iets tussen wat werkt. Maar vele huidproblemem zijn complexer dan je zou denken. Daardoor helpt die ene creme niet, of dat ene "wonder" middel niet. Dit komt omdat alles samenhangt in het lichaam. De balans in het lichaam, voedingspatroon, te korten aan vitamines en mineralen, beweging, goede huidverzorging en metale gesteldheid. 


Water is het meest belangrijkste om de huid te hydrateren. Daarom wordt er aanbevolen om 1,5 a 2 liter water per dag te drinken. De huid blijft hierdoor zacht en soepel. Een droge huid wordt vaak veroorzaakt doordat het water balans in het lichaam niet goed is. Ons lichaam bestaat ongeveer voor 70% uit water. Als we dit niet elke dag voldoende aanvullen is de huid 1 van de eerste organen die hierop reageert. Maar ook hoofdpijn is vaak een teken dat je te weinig water hebt gedronken. Op lange termijn zal de huid ook sneller gaan verouderen. Weetje over water en ons lichaam: 

Zodra er een stofje (smaak) aan het water is toegevoegd registreerd jou lichaam het niet als water! Een heerlijk kopje thee, kopje koffie of fruit in het water zorgt ervoor dat je het alleen uitplast en heeft weinig toegevoegde werking op het lichaam. Hoe lekker andere drankjes ook zijn probeer echt de 1,5 a 2 liter water op een dag te drinken. Want alleen puur water komt ten goede voor je huid. 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram